Yazaaneye Kaydol

Yazaanede Olan Bitenden Haberdar Ol:

Delivered by FeedBurner

Subscribe to Nevzatın Yazaanesi by Email

11 Mayıs 2021 Salı

Mükemmel Kadınlar Çizmek

 

Ancak erkekler olarak çuvaldızı hep kadına batırırken biraz da artık iğneyi kendimize batırmamız gerekiyor. Adeta Manga nın "Bir kadın çizeceksin" şarkısında olduğu gibi kadınları hep hayalimizdeki kadınlara çevirmeye çalışıyoruz. Hep kadını eleştiriyor, kadını değiştirmeye çalışıyoruz. Adeta hayalimizdeki mükemmel kadını çizmeye çalışıyoruz. Mükemmel kadın nasıl biridir? Erkekler olarak hayalimizdeki kadın, Victoria's Secret melekleri kadar güzel olmasa da, güzel ve çekici olmalı. Bakımlı, kendi şıklığına önem veren bir dişi olmalı. Aktif çalışan veya sosyal olarak hayatın içinde biri olmalı. Genel kültürü , bilgisi görgüsü olan biri olmalı. Tüm sıcaklığı ve dişiliğinin gücünü birlikteliğine yansıtmalı. Kültürlü, sinemaya tiyatroya giden, entelektüel yaşamdan bilgisi olan, eşine farklı sürprizler yapan, kişisel temizliğine önem gösteren, evinde hijyene önem veren, çocuk yetiştirme de hassas olup, çocuklarının ahlaklı ve görgülü olmasına gayret eden, onları disipline eden, dinine ve eşine sadık... Bu konu ile ilgili olarak, sosyal medyada "modern women" adlı bir gönderi görmüştüm. Toplumun, medyanın, sosyal çevrelerin, erkeklerin, sanat ve entelektüel camiaların kadının omuzlarına yüklediği taşınması inanılmaz ağır yükü gözler önüne seriyordu. Diyordu ki; Modern kadından beklentiler:

Temiz bir ev,

Sağlıklı ve özenli yemekler,

Tertemiz kıyafetler ütülenmiş ve katlanmış yerinde,

Tüm zamanlı çalışma ve iş hayatı,

Fit, bakımlı ve güzel bir görünüş,

Mükemmel bir seks hayatı

Bu mesaj zaten kadından bu yüksek 5 beklentiyi sıraladıktan sonra, erkeklere "yalnızca en çok istediğiniz iki özelliği seçin" diyordu. Yani bir kadında bulunmasını en çok istediğiniz o iki özelliğe karar verin, ona göre eş seçiminizi yapın diyor. Çünkü bir kadının tüm beklentilerin hepsini birden karşılaması ihtimali çok düşüktür. Evet maalesef üzücü ama hiçbir zaman mükemmel kadına sahip olamayacağız. Çünkü, biz erkekler de mükemmel değiliz. Ama kadınlardan olan beklentiler eklerden olan beklentilerden çok daha fazladır. Ancak bir kadının toplumun, ailesi veya eşinin kendisine yüklediği tüm bu beklentileri aynı anda karşılaması imkansızdır. İstiyoruz ki kadın hem çalışsın, para kazansın, evine maddi destek olsun, hem evini tertemiz yapıp eşi ve çocuklarına hijyenik bir ortam sağlasın, onların kıyafetlerini yıkasın, ütülesin, istiyoruz ki, kadın en usta aşçılar kadar mükemmel lezzetli yemekler yapsın, hep aradığımız ve bunu eşimizin yüzüne söylediğimiz "annemizin yemeklerini " bize aratmasın. Sonra istiyoruz ki eşimiz her daim fit kalsın, kilo almasın, her daim güzel çekici ve seksi olsun. Her daim güzelliğinin farklı yansımaları ile bizi şaşırtsın. Kilo aldığı için acımasızca eleştiriyoruz. Ha, bir de toplumun, ailelerimizin, akrabalarımızın ve komşularımızın da kadından beklentileri var. İyi annelik, iyi komşuluk gibi toplumun gözündeki "mükemmel kadınlık veya mükemmel annelik" beklentileri var. Ama kadınların bu yükün altından kalkmaları mümkün değildir. Onu tarifsiz sıkıntılara sokmaktır. Tüm bu beklentileri karşılamaya çalışan, mükemmel kadın olabilmek için nafile çabalar içine giren kadınlar da var. Hani "kariyer de yaparım, çocuk da" tekerlemesinin ifade ettiği yaşam şeklinin ne kadar sürdürülebilir olduğunu bilemiyorum. Sosyal, bireysel, ailevi tüm beklentileri karşılamaya çalışan kadınlar bir müddet sonra, tükenmişlik sendromu ile karşı karşıya kalabiliyorlar.

 

Kadın Cenneti de Cehennemi de Yaşatabilir!!!

İngiliz yazar William Golding demiş ki; "Kadınlar erkeklerle eşit oldukları konusunda aptalca bir mücadele sergiliyorlar. Aslında kadınlar erkeklerden her zaman daha yüce ve büyüktürler. Kadına her ne verirseniz, kadın onu büyütür ve çoğaltır. Eğer kadına sperm verirseniz, size çocuk verir. Eğer ona bir ev verirseniz, size bir yuva verir. Eğer ona sebze verirseniz, size yemek verir. Eğer ona gülücük verirseniz, o size kalbini verir. Kadın, her şeyi misliyle çoğaltır ve size verir. Eğer yanılıp da ona çer çöp verirseniz, karşılığında tonlarca pislik almaya hazır olun!" Ne kadar da muhteşem bir tespit bu. Bu sözlerin önünde sadece şapkamızı çıkarabiliz. Eğer kadın isterse, erkeğine bu dünyada cenneti yaşatabilir. Evet, bir kadın bir erkeği mutlu edebilir, yüceltebilir, tam tersine tüm hayatınızı zehir ederek size cehennemi de yaşatabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bumerang - Yazarkafe